ADHD/Dyslexie

AD(H)D staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ofwel Aandachtstoornis met Hyperactiviteit. De belangrijkste problemen hebben te maken met onoplettendheid. Dat wil zeggen hardnekkige problemen met aandacht en concentratie, en/of hyperactiviteit en impulsiviteit.

Dyslexie is een ontwikkelingsstoornis waarvan de bijbehorende lees- en leerproblemen in relatie tot algemene geschiktheid en IQ, de meest bekende symptomen zijn. Bijvoorbeeld bij het schrijven het omdraaien van letters of bij het lezen, het uitspreken van woorden/klanken die er niet staan. Dyslexie is in feite een probleem in de waarneming.

AD(H)D en Dyslexie hebben alle twee te maken met een verstoring van de prikkeloverdracht (communicatie) tussen de hersencellen. Wat de ontwikkelingsstoornissen Dyslexie en AD(H)D dan ook met elkaar bindt, is het gebrek in de hersenen aan specifieke, essentiële bouw- en voedingstoffen (o.a. essentiële vetzuren).

Mensen met AD(H)D / Dyslexie slapen over het algemeen slecht, zijn gestrest, emotioneel snel uit balans, kunnen zich niet goed concentreren en kunnen zich moeilijk ontspannen. In hun hoofd voelt het vol, druk en chaotisch en kunnen massages daarbij heel goed werken.

  • Een massage betekent positieve aandacht en het lichaam ontspannen.
  • Massages kunnen het lichaam dan in balans brengen en helpen het lichaam te ontgiften.
  • Een hoofd/nekmassage brengt dan snel rust in het hoofd.
  • Een lichaamsmassage zorgt dan voor een vermindering van prikkelgevoeligheid en ontspanning van het lichaam.
  • En een voetreflexmassage op de hoofdzones heeft dan, naast bovenstaande effecten, zeker invloed op het functioneren van de hersenen.
  • Uit eigen ervaring en onderzoek tijdens mijn scriptie ‘AD(H)D en boosheid’, blijkt dat het behandelen van mensen met AD(H)D / Dyslexie met behulp van voetreflexmassage een enorm goed resultaat geeft. Soms zie je binnen een aantal weken al een daadwerkelijke verandering.

Symptomen en/of diagnose AD(H)D of Dyslexie

Ervaar wat een voetreflexplusmassage doet en vindt balans, concentratie, ontspanning en rust. klik op afspraak maken/vul onderstaand formulier in.