Energetische behandelingen

Zonnevlechtmassage.
De zonnevlecht is de naam van zowel de 3 e chakra als van een zenuwknoop. De zenuwknoop is de materiele manifestatie van de energetische 3 e chakra. De zonnevlecht is het krachtcentrum van waaruit je jezelf in de wereld neerzet. Omdat je via dit chakra direct in verbinding staat met de wereld om je heen, is hij erg gevoelig voor stress, spanning, angst etc. Via massage van dit chakra, de zonnevlechtmassage, kan de spanning die u heeft opgebouwd afvoeren. De stress kan op een dieper niveau behandeld worden.

Chakramassage
Om elk mens zit een energieveld. Het laat je persoonlijke uitstraling zien en geeft ons de mogelijkheid om met de omgeving te communiceren. De zeven (kleuren) chakra’s dienen in het energiesysteem van de mens als ontvangstations, transformatoren en verdelers van de verschillende frequenties van de levensenergie. Elke chakra heeft een uniek eigen trillingsfrequentie, een kleur- /toonelement, is gekoppeld aan een bepaalde hormoonklier en heeft zijn eigen balans/disbalans/lichamelijke klachten.

Auramassage
De aura is een energieveld om elk levend wezen heen en dat tevens elk lichaam doordringt. De aura is in zeven verschillende lagen of niveaus verdeeld. Deze lagen doordringen elkaar en zijn dus met elkaar verbonden. De massage wordt toegepast op de eerste laag ‘het etherische lichaam’, de tweede laag ‘het emotionele lichaam en de derde laag ‘het mentale lichaam’.

Polariteitsmassage
Deze massage heeft als doel de energie, de levenskracht die tussen de polen en dus door ons lichaam stroomt, in evenwicht te brengen. In deze massage worden drie verschillende soorten aanraking gebruikt: diepe massage, lichte aanraking zonder druk en niet lichamelijke aanraking waarbij de handen op korte afstand van het lichaam gehouden worden. Een diepe druk kan de geblokkeerde levensenergie losmaken. Nadat de energie is losgemaakt en weer vrij stroomt, kunnen technieken van lichte aanraking of niet aanraking de energie polariseren. Dat wil zeggen de levenskracht/levensenergie in zijn oorspronkelijke banen terugvoeren en leiden.

Energetisch been- en hand-/armmassage.
De theorie van yin en yang en van de 5 elementen (Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout) vormt de basis van de Chinese Geneeskunde. De 5 bewegingen die elkaar constant beïnvloeden en waarbinnen de relaties constant veranderen. De samenhang en de interacties tussen de interne organen, de weefsels, de zintuigen, geuren, smaken etc. Opmerkelijk is dat de Chinezen twee stroomrichtingen van energie (Qi) door de meridianen kennen. Een stroomt volgens een vast patroon zoals omschreven in de orgaanklok en een stroomt van vinger- en teennagels naar het centrale deel van het lichaam. Door alle symptomen en klachten te bekijken en deze in een chronologische volgorde in het 5 elementensysteem te plaatsen kan een bepaald gekozen element versterkt worden door de bijbehorende meridianen en organen op benen of armen te masseren.

Metamorfosemassage
Metamorfosemassage is een techniek die onze levenskracht voor zelfgenezing en creatieve groei op gang brengt. De techniek is zeer eenvoudig, de uitwerking van de massage kan echter heel diep zijn. De metamorfosemassage houdt zich niet bezig met speciale symptomen of klachten, maar brengt oude blokkades die de vrije stroom van de levensenergie hinderen, weer in beweging. Zo kan de levenskracht weer optimaal gaan stromen en ziekten laten verdwijnen. Metamorfose is
‘(gedaante)verandering’. In deze massage worden het hoofd, de handen en de voeten gemasseerd.

Op een andere of aanvullende manier klachten behandelen

Heeft u na diverse (klachten)massages nog aanvullende massages nodig of wilt u op een andere manier werken aan uw gesteldheid, dan kan een energetische massage zeker wat voor u zijn. Klik op afspraak maken/vul onderstaand formulier in.