Voetreflexologie

Therapievorm

Voetreflexologie is een natuurlijke en veilige therapievorm die zich richt op herstellen of stimuleren van het zelf genezend vermogen dat ieder mens van nature heeft. Het is een holistische behandelwijze waarbij de mens gezien wordt als een geheel (lichaam, geest en ziel).

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Reflexzones op de voeten corresponderen met verschillende orgaansystemen in het lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten worden energieblokkades opgeheven, de doorbloeding en het zelf genezend vermogen gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Pijn en vermoeidheid zijn bijvoorbeeld vormen van een energieblokkade. Doordat de massages ervoor zorgen dat de energieblokkades worden opgeheven kun je ook minder pijn gaan ervaren en je minder vermoeid gaan voelen.

Ook afvalstoffen worden sneller afgevoerd en voedingsstoffen kunnen beter worden opgenomen in organen en weefsels. Naast klachtgerichte massages, zoals bij vermoeidheid en pijn, kun je ook voor voetreflexologie
kiezen, puur voor de ontspanning, want voetreflexologie werkt heel ontspannend op zowel lichaam als geest. Onderzoek heeft uitgewezen dat 80% van bijna alle klachten stress gerelateerd zijn. Dus kiezen voor een massage alleen ter ontspanning is ook altijd effectief en heeft een preventieve werking. Het kan helpen voorkomen dat er klachten ontstaan. Voetreflexologie is een aanvullende therapie op de reguliere geneeskunde en bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.